Du behöver
- 4 portioner parboiled-ris
- vatten, salt
- 2 msk skuren salladslök eller gräslök
- 8–12 broccolistjälkar
- 2 1/2 dl grönsaksbuljong (av tärning)
- 8–12 tinade eller färska spättafiléer
- 1/2 dl torrt vitt vin
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl creme fraiche
- 1 kruka fransk dragon
Gör så här
1
Koka riset i vatten, med salt, efter paketets recept.
2
Koka broccolin knappt mjuk, cirka 4 minuter i grönsaksbuljongen. Ta upp, låt rinna av. Vira in varje broccolistjälk i en spättafilé, fäst ihop med snöre eller tandpetare.
3
Skaka vinet med mjölet, rör ner i sjudande buljong tillsammans med creme fraiche. Hacka dragon och rör ner den. Låt fiskrullarna sjuda i såsen tills fisken är ogenomskinlig, 3–5 minuter. Servera bums!