Du behöver

  • 4 portioner parboiled-ris
  • vatten, salt
  • 2 msk skuren salladslök eller gräslök
  • 8–12 broccolistjälkar
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (av tärning)
  • 8–12 tinade eller färska spättafiléer
  • 1/2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 kruka fransk dragon

Gör så här

1
Koka riset i vatten, med salt, efter paketets recept.

2
Koka broccolin knappt mjuk, cirka 4 minuter i grönsaksbuljongen. Ta upp, låt rinna av. Vira in varje broccolistjälk i en spättafilé, fäst ihop med snöre eller tandpetare.

3
Skaka vinet med mjölet, rör ner i sjudande buljong tillsammans med creme fraiche. Hacka dragon och rör ner den. Låt fiskrullarna sjuda i såsen tills fisken är ogenomskinlig, 3–5 minuter. Servera bums!