Du behöver
- 700 g hel broccoli
- 4 portioner penne
- vatten, salt
- 3/4 dl olivolja
- 2–3 klyftor vitlök
- 2 röda chilifrukter
- 500 g passerade tomater med örter
- flingsalt, svartpeppar
- en näve basilika eller persilja
- 1 (orange) paprika
Gör så här
1
Skär broccolin i buketter, spar stjälkarna till spättarulladerna en annan dag.
2
Koka pastan efter paketets anvisning i saltat vatten. När 5 minuter av koktiden återstår får broccolibuketterna koka med.
3
(Stav)mixa under tiden oljan med skalad vitlök och urtagen, grovskivad chili. Blanda med tomatkonserven och smaksätt med salt och peppar. Om såsen känns för sur, tillsätt någon tesked strösocker. Finstrimla örtkryddan och vänd i den. Skölj och skiva paprikan.
4
Vänd ner såsen bland avrunnen pasta och broccoli, pynta med paprika.