Du behöver
- 800 g potatis
 - 500 g lax skinn- och benfri
 - 1 st ägg
 - 2 msk dill finhackad
 - 2 msk gräslök finskuren
 - 1 tsk salt
 - peppar
 - 1 dl ströbröd
 - 0.5 st gurka
 - 2 dl turkisk yoghurt
 - salt och peppar
 
Till servering
                                                                blandad sallad
                                                                citronklyftor
                                    
Gör så här
1
                Koka potatisen i saltat vatten.
            
2
                Skär laxen i bitar och lägg i matberedare med knivarna monterade. Tillsätt ägg, dill, gräslök salt och ta några tag med vitpepparkvarnen. Pulsmixa, men inte för länge. Forma 8 – 12 biffar och vänd i ströbrödet på en tallrik (smeten är ganska lös men håller ihop bra i pannan). Stek laxbiffarna i olja på medelvärme cirka 2 – 3 minuter per sida.
            
3
                Riv gurkan, krama ur vätskan noga och blanda rivet med yoghurten, smaka av med salt och peppar.
            
4
                Servera med nykokt potatis, gurkyoghurt, blandad sallad och citronklyftor.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







