Du behöver

  • 16 g gelatinblad (4 blad)
  • 225 g strösocker
  • 90 g vatten (1 dl)
  • 75 g glukos (2 msk)

100 g (1 dl) hallonpuré, se recept

4 g vinsyra (1 krm)
2 dl socker att rulla i
hallonpuré
200 g frysta hallon
20 g strösocker

Gör så här

1
Gör först hallonpuré enligt recept nedan.

2
Blötlägg gelatinet. Koka strösockret med vatten och glukos till 140 grader. När sockret når 140 grader, blanda i hallonpurén och koka alltsammans till 120 grader. Ta av kastrullen från plattan och rör i gelatinet och vinsyran.

3
Häll upp marmeladsmeten i en

4
gummiform eller en liten form klädd

5
med plastfolie. Strö socker på ytan och låt stelna i 10 timmar.

6
Skär sedan marmeladen i rutor och rulla dem i socker.

7

8
Hallonpuré

9
Koka 200 gram frysta hallon med 20 gram strösocker. När det har kokat och sockret har smält passeras hallonen genom en fin sil. Mät sedan upp så mycket hallonpuré som behövs.


Kommentar:
Lägg till tid för att stelna.