Du behöver
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm fÀrsk ingefÀra
- 250 g marinerad tofu
- 100 g shiitakesvamp
- 4 salladslökar
- 1 tsk sesamolja
- 8 dl vatten
- 1 lime, saften av
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk sesamfrön
- 100 g nudlar
- 100 g fÀrsk spenat
Gör sÄ hÀr
1
1 Finhacka vitlök. Riv ingefĂ€ra. SkĂ€r tofu i sockerbitsstora kuber. SkĂ€r svamp och lök i mindre bitar. FrĂ€s allt i 4â5 minuter i gryta med sesamolja.
2
3
2 HÀll pÄ vatten, limesaft och sambal oelek. LÄt puttra nÄgra minuter.
4
5
3 Koka nudlarna under tiden enligt anvisningar pÄ paketet. Skölj dem hastigt i kallt vatten.
6
7
4 Fördela nudlarna i fyra skÄlar. HÀll pÄ soppan. Strö pÄ sesamfrön. Toppa med spenat.
Tofu gjort pÄ sojabönor innehÄller bland annat proteiner. För bÀsta och godaste resultat smaksÀtt ordentligt. En genvÀg, som i receptet ovan, Àr att köpa fÀrdigmarinerad.
243 KCAL PER PORTION
16 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater