Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm fĂ€rsk ingefĂ€ra
  • 250 g marinerad tofu
  • 100 g shiitakesvamp
  • 4 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 8 dl vatten
  • 1 lime, saften av
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk sesamfrön
  • 100 g nudlar
  • 100 g fĂ€rsk spenat

Gör sÄ hÀr

1
1 Finhacka vitlök. Riv ingefĂ€ra. SkĂ€r tofu i sockerbitsstora kuber. SkĂ€r svamp och lök i mindre bitar. FrĂ€s allt i 4–5 minuter i gryta med sesamolja.

2

3
2 HÀll pÄ vatten, limesaft och sambal oelek. LÄt puttra nÄgra minuter.

4

5
3 Koka nudlarna under tiden enligt anvisningar pÄ paketet. Skölj dem hastigt i kallt vatten.

6

7
4 Fördela nudlarna i fyra skÄlar. HÀll pÄ soppan. Strö pÄ sesamfrön. Toppa med spenat.


Kommentar:
Tofu gjort pÄ sojabönor innehÄller bland annat proteiner. För bÀsta och godaste resultat smaksÀtt ordentligt. En genvÀg, som i receptet ovan, Àr att köpa fÀrdigmarinerad.

243 KCAL PER PORTION
16 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater