Du behöver

  • linser
  • 1 st gul lök skalad
  • 2 st vitlök klyftor
  • 2 st morötter skalade
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk korianderfrön mortlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl linser gröna
  • 1 dl portvin rött
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl rött vin
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk rosmarin hackad
  • grönsaker
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan avrunna
  • 100 g kantareller
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Linser Finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Fräs grönsaker, lagerblad och korianderfrön i olivolja på låg värme i 5 minuter i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut till. Tillsätt linser, portvin, balsamvinäger och rött vin och låt vinet nästan koka in. Täck linserna med vatten och blanda ner bakpulvret (pulvret används för att linsernas skal ska bli mjukare utan att koka sönder). Koka i cirka 45 minuter, eller tills de är helt mjuka. Vänd ner rosmarinen.

2
Grönsaker Skär skockan i mindre bitar. Dela svampen i mindre bitar och stek den frasig i oljan och smöret. Salta och peppra.

3
Avslutning Vänd ner skockan i grytan, smaka av med salt och peppar.

4
Toppa med den stekta svampen.