Du behöver

  • Buljong
  • 2 påsar misosoppa,
  • totalt 1 liter vätska
  • 3 msk soja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk socker
  • 1 msk risvinäger,
  • eller ljus vinäger
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • Kycklinglår
  • 400 g kycklinglår
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk riven vitlök
  • 1 msk olja
  • salt, peppar
  • Garnityr
  • 2 morötter, skalade
  • 1 bit rättika, skalad
  • 1 knippe vårlök
  • 200 g nudlar, kokta
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 förpackning tofu, av valfri sort

Gör så här

1
Buljong

2
Koka ihop samtliga ingredienser i 10 minuter.

3
Kycklinglår Blanda ingredienserna och låt marinera i cirka 10 minuter. Pochera sedan kycklinglåren i buljongen tills de får en innertemperatur på runt 70 grader (cirka 20 minuter). Lyft upp och plocka köttet av benen.

4
Garnityr

5
Hyvla moroten och rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare, strimla vårlöken.

6
Avslutning

7
Värm grönsakerna och kycklingen i buljongen med nudlarna. Toppa med sesamfrön och vårlök. Alternativt kan man ställa fram varm buljong och låta gästerna plocka sina egna tillbehör för att sedan slå på buljongen.