Du behöver
- Buljong
- 2 påsar misosoppa,
- totalt 1 liter vätska
- 3 msk soja
- 1 dl vitt vin
- 1 msk socker
- 1 msk risvinäger,
- eller ljus vinäger
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk riven vitlök
- Kycklinglår
- 400 g kycklinglår
- 1 msk riven ingefära
- 1 msk riven vitlök
- 1 msk olja
- salt, peppar
- Garnityr
- 2 morötter, skalade
- 1 bit rättika, skalad
- 1 knippe vårlök
- 200 g nudlar, kokta
- 2 msk sesamfrön
- 1 förpackning tofu, av valfri sort
Gör så här
1
                Buljong
            
2
                Koka ihop samtliga ingredienser i 10 minuter.
            
3
                Kycklinglår Blanda ingredienserna och låt marinera i cirka 10 minuter. Pochera sedan kycklinglåren i buljongen tills de får en innertemperatur på runt 70 grader (cirka 20 minuter). Lyft upp och plocka köttet av benen.
            
4
                Garnityr
            
5
                Hyvla moroten och rättikan tunt med mandolin eller potatisskalare, strimla vårlöken.
            
6
                Avslutning
            
7
                Värm grönsakerna och kycklingen i buljongen med nudlarna. Toppa med sesamfrön och vårlök. Alternativt kan man ställa fram varm buljong och låta gästerna plocka sina egna tillbehör för att sedan slå på buljongen.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






