Du behöver

  • 3 st aubergine
  • olja att steka i
  • 2 st vitlöksklyftor stora
  • 500 g körsbärstomater
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk socker
  • 1 krm chili torkad
  • 150 g mozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • 50 g Parmesan färsk
  • kokt ris
  • tomatsås ev

Gör så här

1
Skär auberginerna i tunna skivor och stek mjuka i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Skiva vitlöken och bryn i lite olja. Tillsätt halverade tomater och låt koka i 15 minuter. Pressa sönder tomaterna med en slev. Krydda såsen med salt, pappar, socker och torkad chili efter smak.

3
Smörj en eldfast form och varva aubergine, tomatsås och ost. Krydda med salt och hackad basilika.Strö över riven parmesan. Gratinera i cirka 30 minuter i 225 grader.

4
Servera gratängen med ris och gärna extra tomatsås.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Lena Esbjörnsson, Piteå.