Du behöver

Deg 1

15 g jäst
2 dl Ljummet vatten 37 grader
1 tsk strösocker
1 dl vetemjöl special

Deg 2

1 dl vatten
6 dl vetemjöl special
1 tsk salt
0.5 msk olivolja

Fyllning

3.5 st rödbetor
200 g getost på rulle
1 dl valnötter
1 tsk kummin hel

Topping

2 msk kapris
50 g mangoldskott
rosmarinblad
1 dl svarta oliver
flingsalt
olivolja

Gör så här

1
Deg 1:

2
Rör ihop deg 1 i en bunke (gärna direkt i assistentens degbunke) och låt jäsa i cirka 30 minuter.

3
Deg 2:

4
Rör ner ingredienserna till deg 2. Knåda i cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt cirka 1 timme.

5
Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten med ett bakplåtspapper på, så att den blir riktigt varm.

6
Fyllning:

7
Skrubba rödbetorna väl. Skiva dem så tunt som möjligt, helst på mandolin. Dela osten i bitar. Halvera valnötterna.

8
Kavla ut degen tunt och lägg den på den varma papprade plåten. Fördela rödbetor, ost, nötter och kummin på degen och ställ direkt in den i ugnen. Grädda pizzan i mitten av ugnen i 10–15 minuter så att den blir härligt gyllenbrun.

9
Strö över toppingen. Ringla över lite olivolja.

10
Tips! Varför plåt i ugnen? Om du ställer in plåten i ugnen så att den är alldeles het när degen läggs på, blir pizzan härligt gräddad på undersidan också.


Kommentar:
Tid 1 timme + jäs- och gräddningstid