Du behöver

  • 1 kg kycklingben Kronfågel Kryddmarinerade
  • 4 st majskolvar färska

Majsröra

400 g majskorn (djupfrysta eller burk)
2 skiva bacon strimlat
0.5 st gul lök hackad
1 st vitlöksklyfta hackad
1 msk rapsolja
2 dl grädde
2 msk gräslök finskuren

Gör så här

Låt majsen rinna av väl. Lägg baconet i kall panna, hetta upp och stek knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt majs och grädde. Koka upp, sänk värmen och sjud till tjockare konsistens. Toppa med bacon och gräslök före servering. Gör rent blasten på majskolvarna, ta bort lös blast och vippor som sticker ut. Lägg majskolvarna i blöt 15 min. Skaka av vattnet. När du har en bra grillglöd, grilla kycklingbenen och majskolvarna 20 minuter totalt. Vänd flera gånger. Dra av blast och vippor från majskolvarna och grilla några minuter så att de får fin färg. Servera med kycklingben, majsröra och sallad. Till servering Blandade salladsblad Smaklig måltid!