Du behöver

  • 1 st baguette dagsgammal
  • 1 st burk sardiner burk i olja
  • 1 st citron
  • 1 msk gräslök finskuren
  • 1 msk olivolja god
  • 4 st plommontomater
  • 1 msk hackad persilja
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl pesto

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i sneda, centimetertjocka skivor, bred ut på plåt.

2
Häll oljan av burksardinerna, bena ur dem genom att lyfta ovanfilén och peta bort ryggraden. Riv skalet på ena halvan av en citron fint, skär andra änden i tunna skivor att dela till pynt. Mosa filéerna med gräslök, citronriv och ny fräsch olja.

3
Rosta brödet mitt i ugnen till fin färg, cirka 4 minuter. Halvera under tiden tomaterna, gröp ur kärnhusen. Fintärna de fasta tomatväggarna och blanda med persilja, lite salt och nymalen svartpeppar.

4
Bred pesto på hälften av brödskivorna, toppa med tomathack. Fördela sardinerna på de resterande brödbitar, pynta med kvartsbitar citron.