Du behöver

  • 1.5 dl lingonsylt
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 1.5 dl mjölk
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk smält smör
  • 1 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.25 tsk malen nejlika
  • 1 tsk kanel malen
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

1
Rör ihop lingonsylt, apelsinmarmelad, mjölk, socker och smält smör.

2
Vispa ägget och rör ner i smeten.

3
Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat. Rör ner mjölblandningen i smeten.

4
Häll smeten i en bröad form på

5
1 1/2 liter. Kakan gräddas i 200–225 graders ugn i cirka 35–40 minuter. Kolla med en provsticka innan du tar ut kakan. Tiden kan variera i olika ugnar.

6
Garnera gärna med florsocker och lingon.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Ann-Marie Mörtberg i Svansele.