Du behöver

  • 1 dl ris
    ca 200 g (jul)skinka
    1/2 färsk gurka
    1 dl frysta ärter
    1 bit (5-8 cm) purjolök
    2 stjälkar selleri
    100 g medelstark ost
    2-3 dl strimlad isbergssallat
    Sås:
    2-3 msk senap (söt sort)
    1 tsk dijonsenap
    1-2 msk strösocker
    1-2 msk vinäger
    1

Gör så här

1
Förbered ingredienserna till salladen. Koka riset och låt det kallna. Skär skinkan i strimlor och gurkan i bitar. Tina ärterna och finstrimla purjon. Strimla stjälksellerin och tärna osten. Börja med att fördela isbergssallaten på ett stort fat. Varva sedan de övriga ingredienserna på sallaten. Bjud såsen till.

2
Sås: Blanda de två senapssorterna med socker och vinäger. Tillsätt olja, lite i taget, under omrörning. Tillsätt crème fraîche och dill. Smaksätt med salt och peppar.