Du behöver
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1/2 kuvert saffran
- 3 dl quinoa
- 6 dl buljong (vatten plus buljongtärning)
- 150 g brysselkål
- 1/2 dl russin
- 1/2 dl blandade nötter, grovt hackade
Gör så här
1
1. Hacka löken och fräs i olja. Pudra över saffran och fräs ytterligare en minut.
2
2. Häll i quinoa och buljong. Koka efter anvisningarna på quinoapaketet.
3
3. Koka färsk brysselkål eller tina fryst. Skär i halvor.
4
4. Blanda varm eller ljummen quinoa med brysselkål, russin och nötter.
5
5. Servera med en vinägrett.
En härlig kombination av smaker och konsistenser. Dessutom riktigt mättande utan att tynga ner hela kroppen.
333 KCAL PER PORTION
E% 14 procent protein, 30 procent fett, 56 procent kolhydrater
Brysselkål innehåller som alla kålväxter mycket som är bra för oss. Bland annat mycket C-vitaminer.