Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 kuvert saffran
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl buljong (vatten plus buljongtärning)
  • 150 g brysselkål
  • 1/2 dl russin
  • 1/2 dl blandade nötter, grovt hackade

Gör så här

1
1. Hacka löken och fräs i olja. Pudra över saffran och fräs ytterligare en minut.

2
2. Häll i quinoa och buljong. Koka efter anvisningarna på quinoapaketet.

3
3. Koka färsk brysselkål eller tina fryst. Skär i halvor.

4
4. Blanda varm eller ljummen quinoa med brysselkål, russin och nötter.

5
5. Servera med en vinägrett.


Kommentar:
En härlig kombination av smaker och konsistenser. Dessutom riktigt mättande utan att tynga ner hela kroppen.

333 KCAL PER PORTION
E% 14 procent protein, 30 procent fett, 56 procent kolhydrater

Brysselkål innehåller som alla kålväxter mycket som är bra för oss. Bland annat mycket C-vitaminer.