Du behöver

Saffransdressing

1 pkt saffran (0,5 g)
0.5 dl yoghurt naturell
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
0.5 tsk flytande honung
1 st äggula liten
salt, svartpeppar
sallad
1.5 dl valnötter
400 g rotselleri
2 st äpplen stora, syrliga
0.5 kruka bladpersilja

Gör så här

1
Dressing

2
Mortla saffran med lite salt. Vispa samman yoghurt, dijonsenap, vinäger, honung, saffran och äggula och smaka av med salt och svart­peppar. Tillsätt eventuellt lite vatten om du vill ha en mer lättrinnande dressing.

3
Sallad

4
Rosta valnötterna i en torr och het stekpanna tills de fått fin färg. Grovhacka eller bryt dem i bitar.

5
Skala rotsellerin och skär den i tunna strimlor. Koka dem hastigt i saltat vatten tills de är al dente.

6
Kärna ur äpplena och skär dem i tunna strimlor. Sväng runt rotselleri och äpple med lite av dressingen.

7
Servering

8
Lägg upp på ett fat och toppa med valnötter och grovhackad persilja. Servera tillsammans med resten av dressingen i en skål. Dressingen klarar sig ett par dagar i kylskåp så det gör inget om inte allt går åt.