Du behöver
- 2 msk smör
- 1 st äpple
- 1 st päron (Conference)
- 1 st banan
- 1 st apelsin (tunnskalig)
- 1 msk florsocker
- 1 st burk kesella vanilj
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill och max värme.
2
Skala päronen och bananen. Behåll gärna skalen på äpplet och apelsinen. Skär päron, äpple och apelsin i klyftor. Dela bananen på mitten och skär i kvartar.
3
Stek apelsin, päron och äpple i smöret i medelgod värme i en stekpanna. Tillsätt bananen efter en stund. När frukten har fått lite färg flyttas den över på en ugnsplåt.
4
Sikta över florsockret och ställ in plåten längst upp i ugnen. Låt sockret ta färg – det tar ca 3 minuter.
5
Lägg frukten i glas. Toppa med en klick kesella vanilj och lite riven mörk choklad.