Du behöver

  • 10 st apelsiner
  • 2 st påsar minimozzarella
  • 200 g bresaola tunnskivad
  • 12 st rosmarin små kvistar färsk

Till servering

olivolja
flingsalt
svartpepparkvarn

Gör så här

1
Halvera sex apelsiner och skär försiktigt loss fruktköttet (det här är lite pilligt, men går bra om man tar det lugnt), skär det i bitar. Skär bort skalet på de resterande apelsinerna och skär även dem i bitar.

2
Häll av vätskan från osten. Fördela apelsinbitar och ost i skalhalvorna och ställ dem på ett fat. Hit går det bra att förbereda.

3
Vik ihop bresaolaskivorna lätt och fördela i apelsinhalvorna. Toppa med rosmarinkvistar.


Kommentar:
Tips!
Vid servering Ställ fram fatet med apelsinsallader. Ställ en liten flaska god olivolja, en skål med flingsalt och en svartpepparkvarn på fatet, så får var och en krydda sin egen lilla sallad.
Förbered gärna apelsin och mozzarella i god tid och toppa sedan med bresaolan en stund före servering.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
12 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows