Du behöver
- 100 g skållad sötmandel
 - 2 tsk matolja
 - salt
 - 1 klyfta rödkål (ca 250 g)
 - 1/2 huvud lila blomkål (eller vit)
 - ca 5 cm färsk ingefära
 - 1/2 röd chilifrukt
 - 3/4 dl kallpressad rapsolja
 - 2 msk äppelcidervinäger
 - 1 tsk råsocker
 - salt och nymalen svartpeppar
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 175 grader. Bred ut mandeln på en bakplåtspappersklädd plåt och vänd runt dem med lite olja och salt.
            
2
                Rosta dem mitt i ugnen i 5–10 minuter tills de börjar få fin
            
3
                färg.
            
4
                Strimla kålen. Plocka buketter från blomkålen och skär dem i tunna skivor. Hacka hälften av mandeln. Skala och strimla ingefäran mycket fint. Skär chilin i mycket tunna ringar. Rör ihop med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
            
5
                Lägg grönsakerna med hackad mandel i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på ett serveringsfat.
            
6
                Strö över resten av mandeln.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Färgglad och kryddig sallad som passar utmärkt till den nattbakade fläsksidan.