Du behöver

  • PITABRÖD
  • 25 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • en nypa salt
  • KRYDDSALT
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1 msk malda korianderfrön
  • 1 msk flingsalt
  • FYLLNING
  • 150 g taleggioost
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 250 g svamp, t ex kantareller
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 schalottenlök
  • 1 kvist bladpersilja
  • smör till stekning
  • salt

Gör så här

1
1. Blanda ut jästen i vatten och oljan. Tillsätt mjöl och salt, arbeta ihop degen. Jäs i 45 minuter.

2
2. Värm ugnen till 220 grader.

3
3. Kavla ut degen centimetertjock. Stansa ut tolv rundlar, drygt 6 cm i diameter. Jäs i tio minuter på smord plåt.

4
4. Pensla brödet med vatten, grädda i tio minuter.

5
5. Strö över kryddsaltet när bröden gräddat klart.

6
6. Skär taleggion i tärningar, finhacka rosmarinbladen, blanda med olja.

7
7. Putsa svampen, riv vitlöken, skiva schalottenlöken tunt, strimla persiljan.

8
8. Stek svampen och löken i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.

9
9. Skär en skåra i brödet och fyll den med fyllningen.


Kommentar:
402 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 59 procent fett, 29 procent kolhydrater

Receptet är hämtat ur boken “Fest, mat och kärlek”, av Camilla Läckberg och Christian Hellberg, Bonnier fakta