Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 200 g svamp valfri, ansad
  • salt, svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 nypa strösocker
  • 2 msk portvin sherry eller madeira
  • 5 skiva rostbröd
  • 4 st grönsalladsblad 4-6 stycken
  • persiljehack

Gör så här

1
Skala, halvera och grovtärna löken. Fräs den sakta i hälften av smöret cirka 10 minuter. Ta upp.

2
Stek svampen ett par minuter på rätt hög värme. Tillsätt resten av smöret och låt svampen ta färg. Salta och peppra. Lägg i löken, strö på mjölet och rör om. Slå på grädden och sockra, det fördjupar smaken. Låt småputtra under tillsyn och omrörning 3 minuter. Rör i lite vin om du har. Smaka, och bättra kryddningen om så behövs.

3
Fördela på rostat bröd och salladsblad.