Du behöver
- 2 potatisar
- 1 morot
- 1 msk mjölkfritt margarin
- 1 tsk curry
- ½ pkt saffran
- 400 g fast tofu
- ½ grön paprika
- 1 l hett vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2,5 dl havregrädde
- en knivsudd cayennepeppar
- 2 msk tångkaviar
- 1 msk finhackad dill
- 1 msk finhackad persilja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
1. Dela löken och skiva den. Skala och skär potatis i 2 cm stora tärningar. Skala och slanta moroten.
2
3
2. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt potatis, morot, curry och saffran och låt fräsa en minut under omrörning.
4
5
3. Tärna tofun i 2 cm stora tärningar och skär paprikan i bitar. Tillsätt det tillsammans med vatten och buljongtärning och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka tills grönsakerna blir mjuka.
6
7
4. Rör sedan ner havregrädde, cayennepeppar, tångkaviar och de färska örterna. Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
Läs mer på Sara Rudenmos blogg http://veganvrak.blogspot.com