Du behöver

  • 2 potatisar
  • 1 morot
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 tsk curry
  • ½ pkt saffran
  • 400 g fast tofu
  • ½ grön paprika
  • 1 l hett vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl havregrädde
  • en knivsudd cayennepeppar
  • 2 msk tångkaviar
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad persilja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
1. Dela löken och skiva den. Skala och skär potatis i 2 cm stora tärningar. Skala och slanta moroten.

2

3
2. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt potatis, morot, curry och saffran och låt fräsa en minut under omrörning.

4

5
3. Tärna tofun i 2 cm stora tärningar och skär paprikan i bitar. Tillsätt det tillsammans med vatten och buljongtärning och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka tills grönsakerna blir mjuka.

6

7
4. Rör sedan ner havregrädde, cayennepeppar, tångkaviar och de färska örterna. Smaka av soppan med salt och svartpeppar.


Kommentar:
Läs mer på Sara Rudenmos blogg http://veganvrak.blogspot.com