Du behöver

  • deg
  • 125 g smör
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 st marsanpulver påse
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning

björnbärssylt

Glasyr

1 dl florsocker
0.5 msk vatten

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare och mixa ihop. (Om degen inte riktigt går ihop kan man tillsätta 1–2 tsk vatten.)

2
Rulla ut till en längd och skär ut 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg i småbrödsformar. Ställ dem på en plåt och tryck en djup grop i varje degkula.

3
Nyp ihop eventuella sprickbildningar. Klicka i lite sylt med en tesked i varje grop. Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de har fått lite färg. Låt svalna på galler. Rör ihop glasyren och lägg över i en spritspåse.

4
Spritsa kakorna med glasyr. Förvara dem i burk eller frys in dem.


Kommentar:
Receptet är från boken “Svenska kakor och desserter” (Max Ström).