Du behöver
- deg
- 125 g smör
- 0.5 dl florsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 st marsanpulver påse
- 0.5 tsk bakpulver
Fyllning
björnbärssylt
Glasyr
1 dl florsocker
0.5 msk vatten
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare och mixa ihop. (Om degen inte riktigt går ihop kan man tillsätta 1–2 tsk vatten.)
2
Rulla ut till en längd och skär ut 18 bitar. Rulla dem till bollar och lägg i småbrödsformar. Ställ dem på en plåt och tryck en djup grop i varje degkula.
3
Nyp ihop eventuella sprickbildningar. Klicka i lite sylt med en tesked i varje grop. Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de har fått lite färg. Låt svalna på galler. Rör ihop glasyren och lägg över i en spritspåse.
4
Spritsa kakorna med glasyr. Förvara dem i burk eller frys in dem.
Receptet är från boken “Svenska kakor och desserter” (Max Ström).