Du behöver

  • 2 dl färskpressad äppeljuice
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk råsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • 3 fasta ekologiska äpplen
  • 3 fasta ekologiska päron
  • 1 ekologisk apelsin
  • 1 ekologisk citron
  • 1 dl torkade tranbär
  • lite malen kanel

Gör så här

1
1. Blanda äppeljuice, vin råsocker, kanelstång och muskotnöt i en tryckkokare. Koka upp lagen och låt puttra någon minut.

2

3
2. Skala, kärna ur och skär äpplena och päronen i bitar. Riv skalet på apelsinen och citronen.

4

5
3. Lägg i äpplen, päron och skal från citrusfrukterna i tryckkokaren och sätt på locket och koka upp. Koka på högt tryck i 1 minut. Om du använder en vanlig kastrull så kokar du några minuter tills frukten är mjuk.

6

7
4. Plocka upp frukten med en hålslev och lägg i en skål. Koka ihop lagen tills hälften återstår.

8

9
5. Häll lagen över frukten och rör i de torkade tranbären. Täck över och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.

10

11
6. Filéa apelsinklyftorna och rör i dem. Lägg upp fruktkompotten i dessertskålar och pudra över lite kanel.


Kommentar:
116 kcal per portion
E% 3 procent protein, 2 procent fett, 95 procent kolhydrater

Kryddigt, gott och nyttigt! Här används tryckkokare, men det går också bra med en vanlig kastrull.

Alkoholen kokar bort och finns inte kvar vid serveringen.