Du behöver

  • 4 PORTIONER
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 cm ingefära, skalad och riven eller finhackad
  • 1 msk stark curry
  • 1 msk olja
  • 3 dl havre- eller matlagningsgrädde
  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • 5 morötter, skivade
  • 1 röd paprika, i små bitar
  • 2 burkar kidneybönor
  • salt
  • färsk koriander
  • bladpersilja

Gör så här

1
1. Fräs lök, ingefära och curry i olja. Häll på grädden och låt det puttra några min.

2

3
2. Rör ner blomkålsbuketter, morötter och paprika. Låt puttra ca 10 min.

4

5
3. Häll i bönorna, låt allt bli riktigt varmt.

6

7
4. Smaka av med salt. Rör i koriander och persilja.

8

9
5. Servera med ris och sallad.


Kommentar:
340 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 42 proc fett, 41 proc kolhydrater