Du behöver
- 4 PORTIONER
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 gul lök, hackad
- 1 cm ingefära, skalad och riven eller finhackad
- 1 msk stark curry
- 1 msk olja
- 3 dl havre- eller matlagningsgrädde
- 1 blomkålshuvud, i buketter
- 5 morötter, skivade
- 1 röd paprika, i små bitar
- 2 burkar kidneybönor
- salt
- färsk koriander
- bladpersilja
Gör så här
1
1. Fräs lök, ingefära och curry i olja. Häll på grädden och låt det puttra några min.
2
3
2. Rör ner blomkålsbuketter, morötter och paprika. Låt puttra ca 10 min.
4
5
3. Häll i bönorna, låt allt bli riktigt varmt.
6
7
4. Smaka av med salt. Rör i koriander och persilja.
8
9
5. Servera med ris och sallad.
340 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 42 proc fett, 41 proc kolhydrater