Du behöver

  • 0,5 buljongtärning
  • 1,5 dl couscous
  • 1,5 dl hett vatten
  • 7 dl kokta svarta bönor
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk raps- eller olivolja att steka i
  • TILLBEHÖR:
  • 8 hamburgerbröd eller pitabröd
  • 1 lök, tunt skivad
  • 8 blad av valfri sallad
  • 2 tomater i skivor
  • 2 dl crème fraiche, lätt, eventuellt laktosfri
  • 2 msk chilisås

Gör så här

1
1. Smula buljongtärningen och blanda den med couscous i en skål. Slå kokhett vatten över grynen, täck med lock och låt svälla i minst 5 minuter

2
2. Mosa bönorna i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten så går det lättare.

3
3. Hacka löken och fräs den i olja på låg värme. Tillsätt vitlök och cayennepeppar.

4
4. Blanda lökfräs, bönmos, couscous, ägg och hackad kapris. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Blöt händerna med kallt vatten och forma pannbiffar. Stek biffarna i olja i plättlagg eller stekpanna några minuter på varje sida.

6
6. Servera burgarna med hamburgerbröd eller pitabröd tillsammans med lök, sallad, skivad tomat och en dressing på crème fraiche och chilisås.


Kommentar:
1 burgare med tillbehör
388 kcal per portion
E% 13 procent protein, 38 procent fett, 49 procent kolhydrater