Du behöver
- 0,5 buljongtärning
- 1,5 dl couscous
- 1,5 dl hett vatten
- 7 dl kokta svarta bönor
- 1 hackad gul lök
- 2 msk raps- eller olivolja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 ägg
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar efter smak
- 2 msk raps- eller olivolja att steka i
- TILLBEHÖR:
- 8 hamburgerbröd eller pitabröd
- 1 lök, tunt skivad
- 8 blad av valfri sallad
- 2 tomater i skivor
- 2 dl crème fraiche, lätt, eventuellt laktosfri
- 2 msk chilisås
Gör så här
1
1. Smula buljongtärningen och blanda den med couscous i en skål. Slå kokhett vatten över grynen, täck med lock och låt svälla i minst 5 minuter
2
2. Mosa bönorna i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt lite vatten så går det lättare.
3
3. Hacka löken och fräs den i olja på låg värme. Tillsätt vitlök och cayennepeppar.
4
4. Blanda lökfräs, bönmos, couscous, ägg och hackad kapris. Smaka av med salt och peppar.
5
5. Blöt händerna med kallt vatten och forma pannbiffar. Stek biffarna i olja i plättlagg eller stekpanna några minuter på varje sida.
6
6. Servera burgarna med hamburgerbröd eller pitabröd tillsammans med lök, sallad, skivad tomat och en dressing på crème fraiche och chilisås.
1 burgare med tillbehör
388 kcal per portion
E% 13 procent protein, 38 procent fett, 49 procent kolhydrater