Du behöver

  • 1/2 pkt filodeg
  • 600 g quornfärs
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • 4 ägg
  • 1 dl riven stark ost
  • olja till pensling
  • ev några färska timjankvistar till dekoration

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt filodegen tina om den är fryst.

2

3
2. Fräs quornfärs med finhackad lök och morötter. Rör i chilisås, kryddor, ägg och ost.

4

5
3. Pensla varje filodegsark med lite olja. Lägg omlott i en ugnsform. Eller klipp arken i remsor och lägg i små portionsformar (som på bilden), också omlott. Lägg cirka fyra lager filodeg i varje form. Kanterna på degen ska hänga en bra bit över formens kant.

6

7
4. Skeda i färsröran. Ta upp degflikarna som hänger över formkanten och skrynkla ihop dem på formens topp.

8

9
5. Baka i ugn ca 50 min för ugnsform, ca 20–25 min för portionsformar.

10

11
Håll koll genom ugnsfönstret, lägg på folie efter fem, tio min, filodegen blir lätt bränd i kanterna. Servera helst ljummen


Kommentar:
252 KCAL PER PORTION
E% 27 proc protein, 45 proc fett, 28 proc kolhydrater