Du behöver
- 1/2 pkt filodeg
- 600 g quornfärs
- 3 schalottenlökar, hackade
- 2 morötter, rivna
- 2 msk chilisås
- salt
- svartpeppar
- timjan
- 4 ägg
- 1 dl riven stark ost
- olja till pensling
- ev några färska timjankvistar till dekoration
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt filodegen tina om den är fryst.
2
3
2. Fräs quornfärs med finhackad lök och morötter. Rör i chilisås, kryddor, ägg och ost.
4
5
3. Pensla varje filodegsark med lite olja. Lägg omlott i en ugnsform. Eller klipp arken i remsor och lägg i små portionsformar (som på bilden), också omlott. Lägg cirka fyra lager filodeg i varje form. Kanterna på degen ska hänga en bra bit över formens kant.
6
7
4. Skeda i färsröran. Ta upp degflikarna som hänger över formkanten och skrynkla ihop dem på formens topp.
8
9
5. Baka i ugn ca 50 min för ugnsform, ca 20–25 min för portionsformar.
10
11
Håll koll genom ugnsfönstret, lägg på folie efter fem, tio min, filodegen blir lätt bränd i kanterna. Servera helst ljummen
252 KCAL PER PORTION
E% 27 proc protein, 45 proc fett, 28 proc kolhydrater