Du behöver
- 1 stor rödlök, hackad
- 2 sillfiléer i bitar (Abbas inläggningssill)
- 3–4 kokta kalla potatisar i bitar
- 2 dl köttrester i tärningar,
- t ex skinka eller kassler
- 1 msk orientalisk fisksås
- 1 ägg
- 2 msk lätt-creme fraiche
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk potatismjöl
- smör och matolja till stekning
Gör så här
Bryn löken lätt i smör och låt den kallna. Blanda lök, sill, potatis och kött i matberedaren. Mixa ner fisksås, ägg, creme fraiche, peppar och potatismjöl i smeten. Klicka ut i stekpanna med smör och olja, en dessertsked per bulle, platta till och stek guldbruna på varje sida. Servera med chilisås, potatis, potatismos eller pasta samt strimlad sallad.
Läsarrecept av Gertrud Blom. Servera till: sötsur chilisås, citronklyftor, ev extra chili.