Du behöver

  • 1 stor rödlök, hackad
  • 2 sillfiléer i bitar (Abbas inläggningssill)
  • 3–4 kokta kalla potatisar i bitar
  • 2 dl köttrester i tärningar,
  • t ex skinka eller kassler
  • 1 msk orientalisk fisksås
  • 1 ägg
  • 2 msk lätt-creme fraiche
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • smör och matolja till stekning

Gör så här

Bryn löken lätt i smör och låt den kallna. Blanda lök, sill, potatis och kött i matberedaren. Mixa ner fisksås, ägg, creme fraiche, peppar och potatismjöl i smeten. Klicka ut i stekpanna med smör och olja, en dessertsked per bulle, platta till och stek guldbruna på varje sida. Servera med chilisås, potatis, potatismos eller pasta samt strimlad sallad.


Kommentar:
Läsarrecept av Gertrud Blom. Servera till: sötsur chilisås, citronklyftor, ev extra chili.