Du behöver
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 4 dl bulgur
- 1 kuvert saffran
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl sesamfrön
- 2 rödlökar
- 2 paprikor, 1 röd och 1 grön
- 200 g broccoli
- 2 burkar bönor (röda, svarta, mung)
- salt och peppar
- chili efter smak
Gör så här
1
1. Finhacka den gula löken och vitlöken. Fräs i lite olja i en gryta.
2
3
2. Tillsätt bulgur och saffran och låt fräsa någon minut.
4
5
3. Häll på vatten enligt anvisningarna på bulgurpaketet och smula ner en buljongtärning. Koka den tid som anges på förpackningen. Dra kastrullen av värmen och låt svälla under lock.
6
7
4. Blanda i sesamfrön.
8
9
5. Skär rödlöken i tunna skivor och likaså paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och paprika med broccoli.
10
11
6. Tillsätt bönorna och krydda.
12
13
7. Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna på ett fat.
537 KCAL PER PORTION
E% 20 proc protein, 23 proc fett, 57 proc kolhydrater