Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl bulgur
  • 1 kuvert saffran
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor, 1 röd och 1 grön
  • 200 g broccoli
  • 2 burkar bönor (röda, svarta, mung)
  • salt och peppar
  • chili efter smak

Gör så här

1
1. Finhacka den gula löken och vitlöken. Fräs i lite olja i en gryta.

2

3
2. Tillsätt bulgur och saffran och låt fräsa någon minut.

4

5
3. Häll på vatten enligt anvisningarna på bulgurpaketet och smula ner en buljongtärning. Koka den tid som anges på förpackningen. Dra kastrullen av värmen och låt svälla under lock.

6

7
4. Blanda i sesamfrön.

8

9
5. Skär rödlöken i tunna skivor och likaså paprikan. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och paprika med broccoli.

10

11
6. Tillsätt bönorna och krydda.

12

13
7. Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna på ett fat.


Kommentar:
537 KCAL PER PORTION
E% 20 proc protein, 23 proc fett, 57 proc kolhydrater