Du behöver
- 1 gul lök
- 600 g tofu
- 3 msk färsk timjan
- 1 msk grönsaksfond
- 1–2 msk dijonsenap
- 1 dl maizena
- 1/2–1 dl ströbröd
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1 Finhacka löken. Det är viktigt att det inte finns några stora bitar.
2
3
2 Mixa ihop lök, tofu, timjan, fond, senap och maizena.
4
5
3 Rör i ströbröd tills smeten känns hållfast. Låt gärna stå i kylskåp en halvtimme för att få bättre hållfasthet. Forma smeten till bollar som pressas ut till biffar i stekpannan. Stek i rapsolja. Salta och peppra. Garnera med timjankvistar.
6
7
4 Diska inte stekpannan. Använd i stället samma stekpanna till svampsåsen.
248 KCAL PER PORTION
E% 24 procent protein, 42 procent fett, 34 procent kolhydrater