Du behöver

  • 1 gul lök
  • 600 g tofu
  • 3 msk färsk timjan
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1–2 msk dijonsenap
  • 1 dl maizena
  • 1/2–1 dl ströbröd
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1 Finhacka löken. Det är viktigt att det inte finns några stora bitar.

2

3
2 Mixa ihop lök, tofu, timjan, fond, senap och maizena.

4

5
3 Rör i ströbröd tills smeten känns hållfast. Låt gärna stå i kylskåp en halvtimme för att få bättre hållfasthet. Forma smeten till bollar som pressas ut till biffar i stekpannan. Stek i rapsolja. Salta och peppra. Garnera med timjankvistar.

6

7
4 Diska inte stekpannan. Använd i stället samma stekpanna till svampsåsen.


Kommentar:
248 KCAL PER PORTION
E% 24 procent protein, 42 procent fett, 34 procent kolhydrater