Du behöver
- 2 auberginer, i centimetertjocka skivor
- ca 10 potatisar, i tjocka skivor
- 3 paprikor, i breda strimlor persilja
- (ev hummus att servera till)
- TOMATSÅS
- 1 gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 burk krossade tomater
- 1 buljongtärning
- 1/2 dl vitt vin
- salt
- svartpeppar
- 1/2 tsk chiliflakes (eller mer om du tycker om stark mat)
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2
3
2. Salta aubergineskivorna på båda sidor (för att dra ut vätskan). Låt dem ligga en halvtimme.
4
5
3. Gör i ordning tomatsåsen.
6
7
4. Fräs löken tills den mjuknat. Häll på tomatkross.
8
9
5. Lös buljongtärningen i vatten och häll på den och vinet. Smaka av med kryddor. Låt puttra en halvtimme.
10
11
6. Lägg potatisskivorna i oljad form. Baka i ugn ca 20 min.
12
13
7. Torka av aubergineskivorna och stek dem mjuka. Lägg dem på potatisen. Toppa med paprikastrimlor.
14
15
8. Häll över tomatsåsen. Baka i ugn i ca 30 min. Servera gärna med hummus!
294 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 26 proc fett, 64 proc kolhydrater