Du behöver

  • 2 auberginer, i centimetertjocka skivor
  • ca 10 potatisar, i tjocka skivor
  • 3 paprikor, i breda strimlor persilja
  • (ev hummus att servera till)
  • TOMATSÅS
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 buljongtärning
  • 1/2 dl vitt vin
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 tsk chiliflakes (eller mer om du tycker om stark mat)

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2. Salta aubergineskivorna på båda sidor (för att dra ut vätskan). Låt dem ligga en halvtimme.

4

5
3. Gör i ordning tomatsåsen.

6

7
4. Fräs löken tills den mjuknat. Häll på tomatkross.

8

9
5. Lös buljongtärningen i vatten och häll på den och vinet. Smaka av med kryddor. Låt puttra en halvtimme.

10

11
6. Lägg potatisskivorna i oljad form. Baka i ugn ca 20 min.

12

13
7. Torka av aubergineskivorna och stek dem mjuka. Lägg dem på potatisen. Toppa med paprikastrimlor.

14

15
8. Häll över tomatsåsen. Baka i ugn i ca 30 min. Servera gärna med hummus!


Kommentar:
294 KCAL PER PORTION
E% 10 proc protein, 26 proc fett, 64 proc kolhydrater