Du behöver

  • 5 dl kokta kikärter
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 pressade eller finrivna vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk vitt vin
  • 1 dl god olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad bladpersilja

Gör så här

1
1. Skölj kikärterna om du använder från burk. Låt dem rinna av. Blanda balsamvinäger, vitlök, tomatpuré, citronskal, kanel och vin. Vispa i oljan lite i taget. Salta och peppra.

2

3
2. Blanda ärterna med dressingen. Låt marinera ett par timmar.

4

5
3. Vänd ner persilja strax före servering. Lägg upp och garnera med hel kanel och citron.


Kommentar:
368 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 66 proc fett, 25 proc kolhydrater