Du behöver
- 5 dl kokta kikärter
- 2 msk balsamvinäger
- 2 pressade eller finrivna vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 citron, rivet skal
- 2 tsk kanel
- 2 msk vitt vin
- 1 dl god olivolja
- salt och peppar
- 1 dl hackad bladpersilja
Gör så här
1
1. Skölj kikärterna om du använder från burk. Låt dem rinna av. Blanda balsamvinäger, vitlök, tomatpuré, citronskal, kanel och vin. Vispa i oljan lite i taget. Salta och peppra.
2
3
2. Blanda ärterna med dressingen. Låt marinera ett par timmar.
4
5
3. Vänd ner persilja strax före servering. Lägg upp och garnera med hel kanel och citron.
368 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 66 proc fett, 25 proc kolhydrater