Du behöver
- 1 vitkålshuvud (eller salladskål)
- 100 g gorgonzola
- 1 dl hackade valnötter
- 2 ägg
- 2 port quinoa, kokt
- 200 g blandad svamp, fint hackad
- 5 dl grönsaksbuljong
Gör så här
1
1. Skär bort stocken på vitkålen och koka resten 7–8 min. Ta försiktigt loss ca 16 blad.
2
3
2. Sätt ugnen på 175 grader.
4
5
3. Mosa osten med gaffel, blanda med valnötter och ägg. Rör i quinoan.
6
7
4. Fräs svampen ett par minuter så att det mesta av vätskan försvinner. Blanda med gorgonzolasmeten.
8
9
5. Lägg en rejäl matsked fyllning på varje blad. Vik över den grova delen av bladet först, vik sidorna och rulla ihop.
10
11
6. Lägg dolmarna tätt med skarvarna nedåt i en smord ugnsform. Håller de inte ihop kan du “låsa” dem med tandpetare. Slå på buljongen. Baka i ugn i ca 30 min.
12
13
7. Servera dem som de är eller med en tomatsås. Gott till är en matig sallad med rotfrukter och bönor.
528 KCAL PER PORTION
E% 23 proc protein, 56 proc fett, 21 proc kolhydrater