Du behöver

  • 1 vitkålshuvud (eller salladskål)
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl hackade valnötter
  • 2 ägg
  • 2 port quinoa, kokt
  • 200 g blandad svamp, fint hackad
  • 5 dl grönsaksbuljong

Gör så här

1
1. Skär bort stocken på vitkålen och koka resten 7–8 min. Ta försiktigt loss ca 16 blad.

2

3
2. Sätt ugnen på 175 grader.

4

5
3. Mosa osten med gaffel, blanda med valnötter och ägg. Rör i quinoan.

6

7
4. Fräs svampen ett par minuter så att det mesta av vätskan försvinner. Blanda med gorgonzolasmeten.

8

9
5. Lägg en rejäl matsked fyllning på varje blad. Vik över den grova delen av bladet först, vik sidorna och rulla ihop.

10

11
6. Lägg dolmarna tätt med skarvarna nedåt i en smord ugnsform. Håller de inte ihop kan du “låsa” dem med tandpetare. Slå på buljongen. Baka i ugn i ca 30 min.

12

13
7. Servera dem som de är eller med en tomatsås. Gott till är en matig sallad med rotfrukter och bönor.


Kommentar:
528 KCAL PER PORTION
E% 23 proc protein, 56 proc fett, 21 proc kolhydrater