Du behöver

  • 2 dl hirs
  • 1 buljongtärning
  • 2 morötter
  • 250 g blomkål
  • 1 dl sojadryck
  • 3 msk vetemjöl
  • 200 g smaksatt tofu
  • salt

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2. Koka hirsen med en buljongtärning enligt anvisningar på paketet, men ta 1/2–1 dl mer vatten så den inte är helt torr när den är kokt.

4

5
3. Skär morötter och blomkål i bitar.

6

7
4. Koka morötterna några minuter i lättsaltat vatten. Lägg i blomkålen och koka några minuter till. Vattnet ska nätt och jämt täcka grönsakerna, som ska ha lite tuggmotstånd kvar.

8

9
5. Gör en redning av sojadryck och mjöl. Rör ner den i grönsaksvattnet och koka några minuter tills mjölsmaken försvinner.

10

11
6. Fördela hirsen över botten i en ugnssäker form. Blanda ner tofun i hirsen.

12

13
7. Häll över grönsaksstuvningen och gratinera i ugnen tills den fått färg, ca 20 minuter.


Kommentar:
Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.