Du behöver
- 2 dl hirs
- 1 buljongtärning
- 2 morötter
- 250 g blomkål
- 1 dl sojadryck
- 3 msk vetemjöl
- 200 g smaksatt tofu
- salt
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2
3
2. Koka hirsen med en buljongtärning enligt anvisningar på paketet, men ta 1/2–1 dl mer vatten så den inte är helt torr när den är kokt.
4
5
3. Skär morötter och blomkål i bitar.
6
7
4. Koka morötterna några minuter i lättsaltat vatten. Lägg i blomkålen och koka några minuter till. Vattnet ska nätt och jämt täcka grönsakerna, som ska ha lite tuggmotstånd kvar.
8
9
5. Gör en redning av sojadryck och mjöl. Rör ner den i grönsaksvattnet och koka några minuter tills mjölsmaken försvinner.
10
11
6. Fördela hirsen över botten i en ugnssäker form. Blanda ner tofun i hirsen.
12
13
7. Häll över grönsaksstuvningen och gratinera i ugnen tills den fått färg, ca 20 minuter.
Receptet är hämtat ur HÄLSAs kokbok “Grönt helt enkelt”.