Du behöver

  • TOMATRIS:
  • 2 port. basmatiris
  • 3 tomater, urgröpta och delade (spara det urgröpta innehållet)
  • AUBERGINEBAKELSE:
  • 1 aubergine, delad i åtta skivor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g quornfärs
  • innehållet från de urgröpta tomaterna
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 1,5 msk tamari eller japansk sojasås
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk torkad mejram
  • salt och svartpeppar
  • 50 g färsk spenat, strimlad
  • 2 msk mozzarellaost, riven (eventuellt laktosfri ost)

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans bli varmt.

2

3
2. Salta aubergineskivorna och låt dem vila.

4

5
3. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt samtliga övriga ingredienser utom spenat och mozzarella. Låt alltsammans steka några minuter. Salta, peppra, tillsätt spenaten och rör om.

6

7
4. Skölj aubergineskivorna och torka dem på hushållspapper. Lägg fyra aubergineskivor på ett bakplåtspapper och fördela quornfärsröran ovanpå. Lägg en aubergineskiva över och strö därefter lite mozzarella på toppen.

8

9
5. Gratinera cirka 15 minuter. Garnera med någon färsk ört och servera tomatriset till.


Kommentar:
436 kcal per portion
E%: 32 procent fett, 45 procent kolhydrater, 23 procent protein