Du behöver
- TOMATRIS:
- 2 port. basmatiris
- 3 tomater, urgröpta och delade (spara det urgröpta innehållet)
- AUBERGINEBAKELSE:
- 1 aubergine, delad i åtta skivor
- 1 msk olivolja
- 150 g quornfärs
- innehållet från de urgröpta tomaterna
- 1 gul lök, fint hackad
- 1,5 msk tamari eller japansk sojasås
- 1 msk tomatpuré
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0,5 msk torkad mejram
- salt och svartpeppar
- 50 g färsk spenat, strimlad
- 2 msk mozzarellaost, riven (eventuellt laktosfri ost)
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning. Tillsätt tomaterna och låt alltsammans bli varmt.
2
3
2. Salta aubergineskivorna och låt dem vila.
4
5
3. Värm olivoljan i en stekpanna och tillsätt samtliga övriga ingredienser utom spenat och mozzarella. Låt alltsammans steka några minuter. Salta, peppra, tillsätt spenaten och rör om.
6
7
4. Skölj aubergineskivorna och torka dem på hushållspapper. Lägg fyra aubergineskivor på ett bakplåtspapper och fördela quornfärsröran ovanpå. Lägg en aubergineskiva över och strö därefter lite mozzarella på toppen.
8
9
5. Gratinera cirka 15 minuter. Garnera med någon färsk ört och servera tomatriset till.
436 kcal per portion
E%: 32 procent fett, 45 procent kolhydrater, 23 procent protein