Du behöver

  • 2 1/2 dl sköljd och avrunnen bulgur
  • 5 dl hett vatten
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1–2 tsk röda chiliflakes
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • saft av 1 citron
  • 1 knippe hackad bladpersilja och 1 citron i klyftor till dekorering

Gör så här

1
1 Häll det heta vattnet över bulgurn i en bunke. Täck över med ett lock och låt stå i cirka 30 min, eller tills vattnet absorberats.

2

3
2 Fräs lök och vitlök i olivoljan tills de är genomskinliga.

4

5
3 Tillsätt chili, tomatpuré, salt och peppar.

6

7
4 Blanda ner bulgur och citronsaft.

8

9
5 Lägg upp bulgurn på ett fat och strö över bladpersilja. Dekorera med citronklyftor.

10

11
Tips! Om du vill variera din bulgur kan du i slutet blanda i någon eller flera av följande ingredienser: hackad färsk mynta, hackade tomater, hackad färsk lök eller granatäppelkärnor.


Kommentar:
164 KCAL PER PORTION
E% 11 proc protein, 31 proc fett, 58 proc kolhydrater.
Receptet kommer från boken “Meze Maritime” Bonnier Fakta.