Du behöver
- hampapasta, 4 portioner enligt anvisning på paketet
- 1 blomkålshuvud
- 1 broccolibukett
- 200 g bladspenat
- 2 tomater
- 4 msk pesto
- 1 dl riven parmesan
- flingsalt och svartpeppar
- PESTO
- 1–2 vitlöksklyftor
- 50 g färsk basilika,
- rucola eller bladspenat
- 1 bit (40 g) parmesan
- 1 näve (25 g) pinjenötter
- eller andra nötter
- 1,5 dl olivolja
- salt och peppar
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg blomkål och broccoli i pastakastrullen mot slutet av koktiden.
2
3
2. Lägg bladspenat direkt på tallriken och slå den varma pastan och grönsakerna över, då blir spenaten lagom mjuk.
4
5
3. Skiva tomater och lägg dem på den varma salladen. Lägg på en rejäl klick pesto, nyriven parmesanost, lite flingsalt och massor av nymald svartpeppar och njut!
6
7
8
PESTO
9
Stavmixa alla ingredienser eller kör dem i matberedare till grovkornigt mos. Smaka av. Försegla ytan med lite olivolja, för att förhindra oxidering, innan du ställer in peston i kylen.
474 KCAL PER PORTION
E% 18 procent protein, 28 procent fett, 55 procent kolhydrater