Du behöver

  • hampapasta, 4 portioner enligt anvisning på paketet
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolibukett
  • 200 g bladspenat
  • 2 tomater
  • 4 msk pesto
  • 1 dl riven parmesan
  • flingsalt och svartpeppar
  • PESTO
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk basilika,
  • rucola eller bladspenat
  • 1 bit (40 g) parmesan
  • 1 näve (25 g) pinjenötter
  • eller andra nötter
  • 1,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Lägg blomkål och broccoli i pastakastrullen mot slutet av koktiden.

2

3
2. Lägg bladspenat direkt på tallriken och slå den varma pastan och grönsakerna över, då blir spenaten lagom mjuk.

4

5
3. Skiva tomater och lägg dem på den varma salladen. Lägg på en rejäl klick pesto, nyriven parmesanost, lite flingsalt och massor av nymald svartpeppar och njut!

6

7

8
PESTO

9
Stavmixa alla ingredienser eller kör dem i matberedare till grovkornigt mos. Smaka av. Försegla ytan med lite olivolja, för att förhindra oxidering, innan du ställer in peston i kylen.


Kommentar:
474 KCAL PER PORTION
E% 18 procent protein, 28 procent fett, 55 procent kolhydrater