Du behöver

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g mandlar
  • 200 g grovt fullkornsbröd
  • 40 g fryst hackad persilja
  • 40 g fryst hackad dill
  • 500 g gul lök
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 400 g färska tomater
  • 1–2 dl soja- eller havregrädde
  • 1 1/2 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 4 tsk fyra pepparsorter
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2 tsk tabasco
  • 4 msk vegetarisk sojaost av parmesantyp
  • 2 msk vegetariskt margarin
  • 200 g riven sojaost av cheddartyp

Gör så här

1
1 Mal nötter och mandel i matberedare. Smula fullkorns-brödet och blanda ihop det med nötblandningen och de gröna kryddorna. Hacka löken, finhacka vitlöken och stek tills de fått fin färg och blanda sedan ner i nötblandningen. Hacka tomaterna och låt dem rinna av.

2

3
2 Blanda grädden, buljongen och vinägern tillsammans med kryddorna, tabascon och parmesanosten. Rör ihop allt till en smet. Tillsätt mer grädde om den är för torr och mer bröd om den är för blöt.

4

5
3 Smörj en rektangulär form med margarinet. Bred ut och pressa ned hälften av smeten i formen med en slickepott. Lägg i tomaterna och 2/3 delar av den rivna osten. Bred ut och pressa ner den resterande nötmassan. Strö över resten av osten och grädda i ugn i ca 45 min i 200 grader.


Kommentar:
270 KCAL PER PORTION
E% 12 procent protein, 68 procent fett, 20 procent kolhydrater