Du behöver

  • 200 g fettuccine
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk olivolja
  • 150 g sparris
  • 1 röd lök, fint strimlad
  • en halv röd chili, urkärnad och strimlad
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl creme fraiche, lätt
  • 0,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar
  • 80 g spenat
  • Att servera till:
  • Strö parmesanflagor (30 g) över.

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt anvisning. Koka sockerärtorna ett par minuter och ställ åt sidan.

2

3
2. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn sparrisen runt om några minuter.

4

5
3. Värm smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, rör om. Tillsätt creme fraiche och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ner spenaten och rör om.

6

7
4. Servera pastan med spenatsås, lök, strimlad chili, sockerärtor och sparris.


Kommentar:
ENERGI: 654 kcal per portion
E% 31 procent fett, 16 procent protein, 53 procent kolhydrater