Du behöver
- 200 g fettuccine
- 100 g sockerärtor
- 1 tsk olivolja
- 150 g sparris
- 1 röd lök, fint strimlad
- en halv röd chili, urkärnad och strimlad
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl creme fraiche, lätt
- 0,5 dl vatten
- salt och svartpeppar
- 80 g spenat
- Att servera till:
- Strö parmesanflagor (30 g) över.
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt anvisning. Koka sockerärtorna ett par minuter och ställ åt sidan.
2
3
2. Värm olivoljan i en stekpanna och bryn sparrisen runt om några minuter.
4
5
3. Värm smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, rör om. Tillsätt creme fraiche och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Lägg ner spenaten och rör om.
6
7
4. Servera pastan med spenatsås, lök, strimlad chili, sockerärtor och sparris.
ENERGI: 654 kcal per portion
E% 31 procent fett, 16 procent protein, 53 procent kolhydrater