Du behöver
- PAJDEG
- 1,25 dl dinkelmjöl
- 25 g smör
- 0,5 dl kesella
- FYLLNING
- 80 g spenat, hackad
- 2 salladslökar, delade
- 8 cocktailtomater
- 1 gul paprika, skivad
- 6 hela vitlöksklyftor, inlagda i vatten
- 50 g fetaost, smulad
- 2 ägg
- 0,5 dl mjölk (mellan)
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm muskot
- 0,5 dl persilja, hackad
Gör så här
1
                1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Spar lite deg till fyra remsor. Tryck ut degen i en pajform, förgrädda 10 minuter.
            
2
3
                2. Fördela grönsakerna och osten i pajskalet.
            
4
5
                3. Vispa ägg och mjölk, tillsätt peppar, muskot och persilja. Häll blandningen över grönsakerna.
            
6
7
                4. Rulla fyra degremsor, lägg dem som ett rutmönster ovanpå. Grädda 20 minuter.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







459 kcal per portion
E% 49 procent fett, 32 procent kolhydrater, 19 procent protein