Du behöver
- 1 rotselleri
- 4 tsk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar
- 200 g chèvre
- 1 msk flytande honung
- 4 kvistar rosmarin eller 1 msk torkad
- 2 msk pumpa- eller solrosfrön
Gör så här
1
1. Skär rotsellerin i 4 centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2
3
2. Pensla en tesked olivolja på varje rotselleriskiva och strö över flingsalt och lite svartpeppar. Ställ in i ugnen på 200 grader.
4
5
3. Efter ca 25 min, när rotsellerin är mjuk, lägg en skiva chèvre på varje bit rotselleri. Ringla över honungen och lägg på en kvist rosmarin och pumpa- eller solrosfrön. Låt stå i ugnen ytterligare 5 min.
6
7
4. Servera genast, t ex med en dinkelsallad eller råris och tomatsallad.
266 KCAL PER PORTION
E% 17 proc protein, 72 proc fett, 11 proc kolhydrater
Receptet kommer från “Vår Kokbok” Norstets förlag.