Du behöver
- 2 (100 g) färska lasagneplattor
- 400 g krossade tomater (burk)
- 0,5 dl creme fraiche, lätt
- 2 pressade vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
- 80 g spenat
- 1 msk olivolja
- 150 g vegefärs (Hälsans kök)
- 1 gul lök, hackad
- 0,5 röd chili, urkärnad och fint strimlad
- 1 msk riven pepparrot
- salt och svartpeppar
- 30 g mozarellaost, riven
- Att servera till:
- 100 g vattenkrassesallad
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm tomatkross, creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.
2
3
2. Koka spenaten 2 minuter, hacka den grovt.
4
5
3. Värm oljan i en panna. Bryn vegefärs, lök, chili och pepparot. Smaksätt med salt och peppar.
6
7
4. Tag lasagneplattorna och fördela spenat, färsröra och två msk tomatkross per platta. Rulla dem till en rulle. Fukta kanten med lite vatten. Lägg rullarna i en form och häll resten av tomatkrosset över. Fördela osten. Gratinera i 15 minuter.
ENERGI: 474 kcal per portion
E% 45 procent fett, 33 procent kolhydrater, 22 procent protein