Du behöver

  • 2 (100 g) färska lasagneplattor
  • 400 g krossade tomater (burk)
  • 0,5 dl creme fraiche, lätt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • 80 g spenat
  • 1 msk olivolja
  • 150 g vegefärs (Hälsans kök)
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 röd chili, urkärnad och fint strimlad
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt och svartpeppar
  • 30 g mozarellaost, riven
  • Att servera till:
  • 100 g vattenkrassesallad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm tomatkross, creme fraiche och vitlök. Smaksätt med salt och peppar.

2

3
2. Koka spenaten 2 minuter, hacka den grovt.

4

5
3. Värm oljan i en panna. Bryn vegefärs, lök, chili och pepparot. Smaksätt med salt och peppar.

6

7
4. Tag lasagneplattorna och fördela spenat, färsröra och två msk tomatkross per platta. Rulla dem till en rulle. Fukta kanten med lite vatten. Lägg rullarna i en form och häll resten av tomatkrosset över. Fördela osten. Gratinera i 15 minuter.


Kommentar:
ENERGI: 474 kcal per portion
E% 45 procent fett, 33 procent kolhydrater, 22 procent protein