Du behöver

  • 1 kg pumpa t ex 1 butternut squash
  • 2 st gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • timjan några kvistar
  • 6.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 st apelsin saften
  • 1 st chèvreost (200 g)
  • 8 skiva baguette
  • 1 dl pumpakärnor rostade

Gör så här

1
Skala och kärna ur pumpan, tärna pumpaköttet. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör och olja i en kastrull, tillsätt pumpa, fortsätt fräsa. Häll i timjan, vatten och buljongtärning och koka tills pumpan är mjuk, 10–15 minuter.

2
Ta upp pumpa och lök och mixa med stavmixer. Späd med kokvattnet till lagom konsistens. Häll i grädde, smaka av med salt, peppar och färskpressad apelsinsaft.

3
Lägg en skiva chevre på varje brödskiva, grilla i ugnen till fin färg. Strö pumpakärnor på soppan vid servering.


Kommentar:
Kcal 539, Fett 30 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 7 g