Du behöver

  • 3 l vatten
  • 1 dl grovt salt
  • 2 st sockerbit
  • 0.5 l dillkronor
  • 1 st burk lågkolhydratsöl

Gör så här

1
1.Koka upp lagen och låt den koka i 5 minuter.

2

3
2.Lägg ned kräftorna i stormkokande vatten och koka i 6-8 minuter. Lyft upp kräftorna med hålslev och lägg dem i en form. Kyl ner kräftorna och lagen separat.

4

5
3.När kräftor och lag är helt kalla, slå lagen över kräftorna. Låt stå kallt över natten för att smaken ska bli bra.

6

7
Ny kräftlag (att piffa upp köpekräftorna med)

8

9
1.Tina kräftorna till hälften. Koka kräftlagen enligt ovan och kyl den.

10

11
2.När lagen är helt kall, slå den över kräftorna och låt stå och suga åt sig av smaken över natten.