Du behöver

  • 1,3 kg tunna revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1/2 dl apelsinmarmelad, skotsk typ
  • 2 dl matgrädde
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • Kamutvetesallad
  • 200 g champinjoner
  • 1 zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 kvist rosmarin
  • 4 portioner snabbkamutvete
  • 1 handfull cashewnötter

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Gnid köttet med salt, peppar och ingefära. Lägg i lättoljad ugnsform och stek cirka 25 minuter. Pensla spjällen med marmelad och låt steka ytterligare 5–10 minuter, passa så de inte bränns. Dela med vass kniv mellan revbenen. Blanda grädde med juice, smula i buljong. Hetta upp i kastrull eller mikrougn och servera som sås.

2
Ansa och kvarta svamparna, grovbita zucchinin. Stek i omgångar i 1 matsked olja i kastrull. Ta upp efterhand.

3
Fintärna vitlök och lök, fräs 5 minuter i olja med rosmarin i kastrullen på medelvärme. Rör i vetekornen, fyll på med vatten efter paketets recept och smula i buljongen. Sjud vetet färdigt under lock. Vänd i svamp, zucchini, vitlök, lök och nötter. Servera till revbensspjällen.