Du behöver

  • 1 kg potatis, skalad
  • 2–3 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 dl riven västerbottensost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • ljus dijonsenap
  • grovt rågmjöl
  • smör
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 äpple, tärnat
  • strimlad bladpersilja

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och ånga av. Mosa med en gaffel och vispa i mjölk (lite i taget), smör och ost. Smaka av med salt och peppar.

2
Salta strömmingen, bred ett tunt lager senap på köttsidan på hälften av filéerna, lägg ihop med resten. Vänd i rågmjöl och stek dem i smör 2–3 minuter på varje sida.

3
Fräs löken i smör ett par minuter, krydda med salt, peppar och socker. Tillsätt äpple och fräs ytterligare någon minut, blanda i persilja. Servera till strömming och mos.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 547, Fett 28 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 5 g