Du behöver
- 1 kg potatis, skalad
- 2–3 dl varm mjölk
- 2 msk smör
- 1 1/2 dl riven västerbottensost
- salt och nymalen vitpeppar
- 600 g strömmingsfilé
- salt
- ljus dijonsenap
- grovt rågmjöl
- smör
- 2 gula lökar, skivade
- 1/2 tsk strösocker
- 1 äpple, tärnat
- strimlad bladpersilja
Gör så här
1
Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och ånga av. Mosa med en gaffel och vispa i mjölk (lite i taget), smör och ost. Smaka av med salt och peppar.
2
Salta strömmingen, bred ett tunt lager senap på köttsidan på hälften av filéerna, lägg ihop med resten. Vänd i rågmjöl och stek dem i smör 2–3 minuter på varje sida.
3
Fräs löken i smör ett par minuter, krydda med salt, peppar och socker. Tillsätt äpple och fräs ytterligare någon minut, blanda i persilja. Servera till strömming och mos.
Näringsvärde: Kcal 547, Fett 28 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 5 g