Du behöver

  • 8–12 decimeterlånga, råa
  • salsicciakorvar
  • 4 bakpotatisar
  • 3 morötter
  • 3 rödlökar
  • 3 palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 1 kruka mejram
  • 1–2 klyftor vitlök
  • 2 msk mandelspån
  • 3–4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk finriven, lagrad ost

Gör så här

1
Pricka korvarna tätt med vass gaffel, låt snörena sitta kvar. Stek korvarna i varmt, inte hett stekjärn cirka 15 minuter, vänd emellanåt. Slå bort utrunnet fett, klipp av snörena före servering.

2
Sätt ugnen på 250 grader. Kvarta potatisar, grovbita skalade morötter, dela lök, skala och hal–vera nackorna. Smek dem alla oljeblanka runt om och lägg i lättoljad ugnsform. Salta, vrid på peppar, lägg i ett par mejramstjälkar. Stek mitt i ugnen 15–20 minuter.

3
Mejrampesto Stavmixa repade mejramblad, skalad vitlök och mandel med olivolja, salt och nymalen peppar. Smaka, justera kryddningen och vänd i osten.