Du behöver
- 8–12 decimeterlånga, råa
- salsicciakorvar
- 4 bakpotatisar
- 3 morötter
- 3 rödlökar
- 3 palsternackor
- 2 msk olivolja
- flingsalt, svartpeppar
- 1 kruka mejram
- 1–2 klyftor vitlök
- 2 msk mandelspån
- 3–4 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- svartpeppar
- 2 msk finriven, lagrad ost
Gör så här
1
Pricka korvarna tätt med vass gaffel, låt snörena sitta kvar. Stek korvarna i varmt, inte hett stekjärn cirka 15 minuter, vänd emellanåt. Slå bort utrunnet fett, klipp av snörena före servering.
2
Sätt ugnen på 250 grader. Kvarta potatisar, grovbita skalade morötter, dela lök, skala och hal–vera nackorna. Smek dem alla oljeblanka runt om och lägg i lättoljad ugnsform. Salta, vrid på peppar, lägg i ett par mejramstjälkar. Stek mitt i ugnen 15–20 minuter.
3
Mejrampesto Stavmixa repade mejramblad, skalad vitlök och mandel med olivolja, salt och nymalen peppar. Smaka, justera kryddningen och vänd i osten.