Du behöver
- 400 g palsternacka
- 400 g morot
- 600 g potatis
- 1 gul lök, hackad
- rapsolja + smör
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk rivet citronskal
- 1 msk riven pepparrot
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 påse (150 g) blandad sallad
- 1 knippe rädisor, sköljda
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 tomater, i bitar
- 1 msk olivolja
- salt
- färsk timjan
Gör så här
1
Skala och tärna rotfrukterna. Stek dem mjuka i olja och smör tillsammans med löken, salta och peppra.
2
Rör ihop yoghurt, citronskal, pepparrot, salt och svartpeppar till en dressing. Vänd ihop salladen med rädisor, paprika, tomater, olivolja och lite salt. Lägg upp rotfrukter och sallad på ett fat. Garnera med timjan. Servera dressingen till.
Näringsvärde: Kcal 495, Fett 28 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 12 g