Du behöver

  • 1 tsk curry
  • 100 g smör
  • 8 potatisar
  • 600 g fryst torskfilé (msc-märkt), tinad
  • 1 liten purjo, skivad
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk vitpeppar
  • 2 msk kapris
  • saft av 1/2 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 citron, finklippt dill

Gör så här

Fräs curryn i smöret i en traktörpanna. Skala potatisarna och skär i 1 centimeter tjocka skivor. Skär fisken i 10–12 bitar. Skölj och skiva purjon, skär citronen i hinnfria tärningar. Varva potatis, fisk, salt och peppar, purjo och kapris i pannan. Pressa över citron och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock 15–20 minuter på svag värme. Strö citrontärningar och dill över före servering.


Kommentar:
Läsarrecept av Göran Lundin.