Du behöver
- 1 tsk curry
- 100 g smör
- 8 potatisar
- 600 g fryst torskfilé (msc-märkt), tinad
- 1 liten purjo, skivad
- 2 tsk salt
- 1/4 tsk vitpeppar
- 2 msk kapris
- saft av 1/2 citron
- 1 dl vatten
- 1 citron, finklippt dill
Gör så här
Fräs curryn i smöret i en traktörpanna. Skala potatisarna och skär i 1 centimeter tjocka skivor. Skär fisken i 10–12 bitar. Skölj och skiva purjon, skär citronen i hinnfria tärningar. Varva potatis, fisk, salt och peppar, purjo och kapris i pannan. Pressa över citron och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock 15–20 minuter på svag värme. Strö citrontärningar och dill över före servering.
Läsarrecept av Göran Lundin.