Du behöver

  • 12 st rödbetor tvättade
  • 2 dl kamutvete
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 1 st påse rucola sköljd, torr
  • 200 g chèvre
  • 0.5 dl pumpafrön och/eller solroskärnor, rostade
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Koka rödbetorna mjuka under lock i saltat vatten, cirka 20 minuter.

2
Koka kamutvetet enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med balsamvinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.

3
Skala och klyfta de kokta rödbetorna.

4
Fördela rucola, kamutvete och rödbetor på fyra tallrikar. Bryt över chèvren och strö över frön. Ringla honung över salladen. Salta och peppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 455, Fett 24 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 9 g