Du behöver
- 12 st rödbetor tvättade
- 2 dl kamutvete
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar nymalen
- 1 st påse rucola sköljd, torr
- 200 g chèvre
- 0.5 dl pumpafrön och/eller solroskärnor, rostade
- 1 msk flytande honung
Gör så här
1
Koka rödbetorna mjuka under lock i saltat vatten, cirka 20 minuter.
2
Koka kamutvetet enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med balsamvinäger och olivolja, krydda med salt och peppar.
3
Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
4
Fördela rucola, kamutvete och rödbetor på fyra tallrikar. Bryt över chèvren och strö över frön. Ringla honung över salladen. Salta och peppra.
Näringsvärde: Kcal 455, Fett 24 g, Kolhydrater 43 g, Fibrer 9 g