Du behöver
- 1 1/2-2 kg lutfisk
- salt
- 1 pkt bacon, 140 g
- Sås:
- 2 msk smör/margarin
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt, vitpeppar
- 1/2 dl klippt gräslök
- Att äta till:
- kokt potatis
Gör så här
1
Börja med potatisen som tar längsta tiden att koka, men om du skär stora potatisar i mindre bitar kokar de ju fortare.
2
Kom du ihåg i morse att lägga lutfisken i kallt vatten? Om inte sköljer du av den och tar helst bort skinnet. Det går lätt om du håller fiskbiten under vattnet och sprätter bort skinnet. Lägg fisken i mikrotålig skål med höga kanter. Täck med plastfolie. Mikra på hög effekt (650 W) cirka 15 minuter. Har inte mikron roterande platta bör formen vridas ett halvt varv under tiden. Häll av vattnet och salta ovanpå fisken.
3
Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde och låt koka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräslöken.
4
Servera strimlad stekt bacon till.